Chilibiff med gurkyoghurt
Du behöver för 2 personer:
400 g nötfärs
1 msk röd currypasta
1 ägg
1/2 tsk salt
1/2 dl vatten
Gurkyoghurt:
1/2 färsk gurka
1dl matyoghurt
1/2 krm salt
Blanda currypasta, ägg, salt och vatten i en skål. Blanda ner köttfärsen och rör tills färsen binder vattnet. Forma till biffar i valfri storlek. Stek biffarna på medelvärme tills de fått god färg. Under tiden ska du tärna gurkan i små kuber. Blanda ungefär hälften av gurkbitarna med youghurten och salt. Resten ska användas till serveringen. Servera med klyftpotatis (se recept längre ner), gurkyoghurten, samt gurkan som blev över och färska tomater.
400 g nötfärs
1 msk röd currypasta
1 ägg
1/2 tsk salt
1/2 dl vatten
Gurkyoghurt:
1/2 färsk gurka
1dl matyoghurt
1/2 krm salt
Blanda currypasta, ägg, salt och vatten i en skål. Blanda ner köttfärsen och rör tills färsen binder vattnet. Forma till biffar i valfri storlek. Stek biffarna på medelvärme tills de fått god färg. Under tiden ska du tärna gurkan i små kuber. Blanda ungefär hälften av gurkbitarna med youghurten och salt. Resten ska användas till serveringen. Servera med klyftpotatis (se recept längre ner), gurkyoghurten, samt gurkan som blev över och färska tomater.
Kommentarer
Trackback