Chilibiff med gurkyoghurt

Du behöver för 2 personer:
400 g nötfärs
1 msk röd currypasta
1 ägg
1/2 tsk salt
1/2 dl vatten

Gurkyoghurt:
1/2 färsk gurka
1dl matyoghurt
1/2 krm salt

Blanda currypasta, ägg, salt och vatten i en skål. Blanda ner köttfärsen och rör tills färsen binder vattnet. Forma till biffar i valfri storlek. Stek biffarna på medelvärme tills de fått god färg. Under tiden ska du tärna gurkan i små kuber. Blanda ungefär hälften av gurkbitarna med youghurten och salt. Resten ska användas till serveringen. Servera med klyftpotatis (se recept längre ner), gurkyoghurten, samt gurkan som blev över och färska tomater.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0