Kycklinggryta med oregano och balsamvinäger
Du behöver för 4 personer:
600 g kycklingfiléer
3 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
3 tsk oregano
1 1/2 msk balsamvinäger
Skär kycklingfilén i bitar, salta och peppra! Bryn i en stekpanna med höga kanter. Hacka vitlöken och låt den bryna med kyckligen ett par minuter. Tillsätt grädden och buljongtärningen och tillsätt sedan vatten så att det täcker kycklingen, ca 5 dl vatten. Det är bättre att vara lite snål med vätskan i början och hellre tillsätta om det behövs. Tillsätt även balsamvinägern och oreganon. Om man vill kan man färga med ett par droppar soja. Koka i ca 5 minuter. Red grytan med maizena efter smak. Efterkrydda med salt och peppar om så önskas.
Passar till: Nedan har jag serverat grytan med fullkornspasta och broccoli. Man kan även variera genom att servera den med kokt potatis och kokta morötter.