Syltkakor
Du behöver:
200 g smör
3/4 dl strösocker
1-2 äggulor
1 krm bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 1/2-5 dl vetemjöl
Jordgubbssylt
Mixa ihop smör (rumstempererat) och socker. Rör sedan ner äggula. Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl. Blanda sedan samman ingredienserna till en jämn smet som inte kladdar. Låt den vila under plastfilm i kylen i ca 1 timme. Gör sedan små bollar av degen och placera på en plåt. Tryck en fördjupning i varje kaka och klicka i sylt (kan rekommendera sylt på flaska, så man slipper kladda med sked). Grädda i 175 grader i ca 8 minuter eller tills kakorna börjat få färg.
200 g smör
3/4 dl strösocker
1-2 äggulor
1 krm bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 1/2-5 dl vetemjöl
Jordgubbssylt
Mixa ihop smör (rumstempererat) och socker. Rör sedan ner äggula. Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl. Blanda sedan samman ingredienserna till en jämn smet som inte kladdar. Låt den vila under plastfilm i kylen i ca 1 timme. Gör sedan små bollar av degen och placera på en plåt. Tryck en fördjupning i varje kaka och klicka i sylt (kan rekommendera sylt på flaska, så man slipper kladda med sked). Grädda i 175 grader i ca 8 minuter eller tills kakorna börjat få färg.
Kommentarer
Trackback